Lista stanowisk

Ile zarabia kierownik restauracji?

Moja Płaca - 1105 stanowisk, dane o wynagrodzeniach 581 tysięcy osób

Zastanawiasz się, ile zarabiają inni na Twoim stanowisku?

Odbierz indywidualny raport płacowy dopasowany do Ciebie.

Sprawdź, na jaką pensję może liczyć osoba z Twoimi kwalifikacjami.

Dowiedz się, od czego zależy Twoje wynagrodzenie.

Sprawdź już teraz!

Zarobki kierowników restauracji

Dane pochodzą z

Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń

Dołącz do 1 967 706 ankietowanych

Brutto
Netto
5 080 PLN

mediana

25% osób
zarabia mniej
25% osób
zarabia więcej
poniżej rynku
rynkowa
powyżej rynku
3 990 PLN
6 350 PLN

Nie wszyscy zatrudnieni na tym samym stanowisku zarabiają tyle samo. Pensje kierowników restauracji zależą od czynników takich jak:

staż pracystaż pracy

staż pracy

wykształceniewykształcenie

wykształcenie

wielkość firmywielkość firmy

wielkość firmy

województwowojewództwo

województwo

Porównaj swoje wynagrodzenie do osób o podobnych kwalifikacjach!

Sprawdź, jak są wynagradzani inni na Twoim stanowisku.

Rozkład płci na stanowisku kierownik restauracji

Kobiety

247

Mężczyźni

209

Benefity na stanowisku kierownik restauracji

elastyczny czas pracy

zniżki na firmowe produkty i usługi

dofinansowanie posiłków

Poszukujesz szczegółowych danych o wynagrodzeniach
kierowników restauracji lub na innych stanowiskach?

Dowiedz się więcej Wykorzystaj kod

Rozkład zarobków na stanowisku kierownik restauracji

Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 5 080 PLN brutto. Co drugi kierownik restauracji otrzymuje pensję od 3 990 PLN do 6 350 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych kierowników restauracji zarabia poniżej 3 990 PLN brutto. Na zarobki powyżej 6 350 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych kierowników restauracji.

Czym zajmuje się kierownik restauracji?

Zadania i obowiązki:

  • zarządzanie pracą restauracji,
  • nadzór nad podległym personelem i koordynowanie jego pracy,
  • monitorowanie zapasów i procesu zakupów,
  • zapewnienie wysokiej jakości obsługi klienta,
  • dbałość o przestrzeganie zasad BHP oraz przepisów sanitarnych w restauracji

Powyższe dane mają charakter orientacyjny i udostępniane są bezpłatnie jedynie do użytku osobistego (niekomercyjnego).
Ich wykorzystywanie w celach komercyjnych (np. doradztwo, granty, ustalanie wynagrodzeń w firmie) wymaga zakupu raportu premium dla wybranego stanowiska. Z aplikacji można również korzystać po wykupeniu dostępu do strefy premium portalu wynagrodzenia.pl bądź uzyskaniu pisemnej zgody Sedlak & Sedlak

Raport powstał w oparciu o dane dla stanowisk: menedżer restauracji, kierownik restauracji, menadżer restauracji.

Nasi respondenci pochodzą z całej Polski. Osoby przekazujące nam dane pracują m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Szczecinie, Bydgoszczy, Lublinie, Katowicach, Białymstoku, Gdyni, Częstochowie, Radomiu, Sosnowcu, Toruniu, Kielcach, Gliwicach, Zabrzu, Bytomiu, Rzeszowie, Olsztynie, Bielsko-Białej, Tychach, Opolu.

* Mediana - jest to wartość dzieląca wszystkie dane na dwa równe zbiory. Poniżej i powyżej mediany znajduje się dokładnie po 50% zgromadzonych w badaniu wyników. W przypadku badania wynagrodzeń znaczy to, że połowa badanych zarabia poniżej mediany a połowa powyżej.