Lista stanowisk

Ile zarabia pracownik bistro?

Moja Płaca - 1136 stanowisk, dane o wynagrodzeniach 581 tysięcy osób

Zastanawiasz się, ile zarabiają inni na Twoim stanowisku?

Odbierz indywidualny raport płacowy dopasowany do Ciebie.

Sprawdź, na jaką pensję może liczyć osoba z Twoimi kwalifikacjami.

Dowiedz się, od czego zależy Twoje wynagrodzenie.

Sprawdź już teraz!

Zarobki pracowników bistr

Dane pochodzą z

Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń

Dołącz do 2 338 313 ankietowanych

Brutto
Netto
4 320 PLN

mediana

25% osób
zarabia mniej
25% osób
zarabia więcej
poniżej rynku
rynkowa
powyżej rynku
3 890 PLN
5 210 PLN

Nie wszyscy zatrudnieni na tym samym stanowisku zarabiają tyle samo. Pensje pracowników bistr zależą od czynników takich jak:

staż pracystaż pracy

staż pracy

wykształceniewykształcenie

wykształcenie

wielkość firmywielkość firmy

wielkość firmy

województwowojewództwo

województwo

Porównaj swoje wynagrodzenie do osób o podobnych kwalifikacjach!

Sprawdź, jak są wynagradzani inni na Twoim stanowisku.

Rozkład płci na stanowisku pracownik bistro

Kobiety

146

Mężczyźni

76

Benefity na stanowisku pracownik bistro

zniżki na firmowe produkty i usługi

elastyczny czas pracy

dofinansowanie posiłków

Poszukujesz szczegółowych danych o wynagrodzeniach
pracowników bistr lub na innych stanowiskach?

Dowiedz się więcej Wykorzystaj kod

Rozkład zarobków na stanowisku pracownik bistro

Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 4 320 PLN brutto. Co drugi pracownik bistro otrzymuje pensję od 3 890 PLN do 5 210 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych pracowników bistr zarabia poniżej 3 890 PLN brutto. Na zarobki powyżej 5 210 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych pracowników bistr.

Czym zajmuje się pracownik bistro?

Zadania i obowiązki:

  • przygotowywanie potraw i napojów w punktach gastronomicznych stosując odpowiednie narzędzia, maszyny i urządzenia,
  • ocenianie i dobów surowców i półproduktów, ocenianie ich w oparciu o normy i receptury gastronomiczne,
  • obliczanie wartości energetycznej potraw i napojów,
  • wydawanie przygotowanych potraw

Powyższe dane mają charakter orientacyjny i udostępniane są bezpłatnie jedynie do użytku osobistego (niekomercyjnego).
Ich wykorzystywanie w celach komercyjnych (np. doradztwo, granty, ustalanie wynagrodzeń w firmie) wymaga zakupu raportu premium dla wybranego stanowiska. Z aplikacji można również korzystać po wykupeniu dostępu do strefy premium portalu wynagrodzenia.pl bądź uzyskaniu pisemnej zgody Sedlak & Sedlak

Raport powstał w oparciu o dane dla stanowisk: pracownik gastronomii, pracownik restauracji, pracownik bistro, pracownik kuchni, pomocnik kucharza, pomoc kuchenna, zmywacz naczyń, pracownik kawiarni, pomocnik ciastkarza.

Nasi respondenci pochodzą z całej Polski. Osoby przekazujące nam dane pracują m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Szczecinie, Bydgoszczy, Lublinie, Katowicach, Białymstoku, Gdyni, Częstochowie, Radomiu, Sosnowcu, Toruniu, Kielcach, Gliwicach, Zabrzu, Bytomiu, Rzeszowie, Olsztynie, Bielsko-Białej, Tychach, Opolu.

* Mediana - jest to wartość dzieląca wszystkie dane na dwa równe zbiory. Poniżej i powyżej mediany znajduje się dokładnie po 50% zgromadzonych w badaniu wyników. W przypadku badania wynagrodzeń znaczy to, że połowa badanych zarabia poniżej mediany a połowa powyżej.

Sales Manago